joi, 23 martie 2017

Feedback from Prof. Andrei Adela Școala Gimnazială Nucet, județul Dâmbovița

Feedback from Prof. Andrei Adela Școala Gimnazială Nucet, județul Dâmbovița

Blogul proiectului contribuie la consolidarea calității și dimensiunii europene în educație deoarece prin intermediul  său profesorii şi elevii din diferite ţări învață împreună, integrează şcolile într-o comunitate europeană, sprijină dezvoltarea instituţională și  dezvoltarea profesională a cadrelor didactice.
Participarea la proiect reprezintă o modalitate eficientă de valorizare şi de aplicare a competențelor cheie, prin raportarea la anumite nevoi, rezolvarea unor probleme şi obţinerea unor rezultate. 
Derularea acestui proiect european implică participarea la activităţi în grupuri de lucru (în care se iau decizii, sunt identificate soluţii, se iniţiază acţiuni în scopul rezolvării problemelor vizate, se aplică modalităţi democratice de lucru, se împart roluri şi se asumă responsabilitatea îndeplinirii acestor roluri), relaţionare de grup care încurajează dialogul de idei şi adoptarea de soluţii eficiente, precum şi  colaborarea în cadrul echipei de proiect ori cea cu partenerii de proiect.
Activitățile proiectului răspund direct și relevant nevoilor grupului țintă.
Rolul activităţilor practice se concretizează în dezvoltarea psiho-motorie, intelectuală, afectivă şi estetică a elevilor. 
Prin aceste activităţi elevii învaţă, capătă pricepere şi îndemânare, îşi formează unele deprinderi practice de a opera cu diverse materiale şi instrumente, se educă simţul estetic, se îmbogăţeşte sfera afectivă prin educarea în spiritul dragostei pentru muncă şi a respectului pentru ceea ce au creat el şi cei din jurul lui.
La activitățile proiectului participă elevi indiferent de gen, religie, nivel social sau cultural.
Activitățile proiectului pot fi integrate atât în curriculum cât și în activitățile extracurriculare.
Transferul rezultatelor proiectului se va realiza prin diseminarea rezultatelor proiectului si valorizarea acestora dupa finalizarea proiectului
Activitatile proiectului sunt atractive, stimulează comportamentul creativ , îi motivează să lucreze în echipă.
Proiectul este transferabil in alt context educational ca optional in CDS sau în activități extracurriculare.  
Atelierele de lucru vor fi organizate și în anii următori, sub forma unor cercuri școlare în care elevii vor realiza obiecte expoziționale cu ocazia diferitelor evenimente laice și religioase. 
Caracterul practiv-aplicativ al acestor activităţi permite îmbinarea muncii fizice, practice cu cea intelectuală și are o influență pozitivă asupra parcursului școlar al elevilor.
Produsul este util elevilor, cadrelor didactice și părinților deoarece implică lucrul în echipă, folosirea resurselor școlii, amenajarea unui stand european în holul școlii, amenajarea unei expoziții cu lucrările copiilor
Produsul final al proiectului valorizează competențele dobândite la alte discipline, elevii dorind să studieze intens, sunt mai atenți în timpul orelor, participă lai des la activități extracurriculare, au sentimentul de ,, coautor al proiectului,,.
Proiectul duce la dezvoltarea potențialului propriu, a competențelor interpersonale și de cooperare, de conștientizare privind apartenența la cultura națională și europeană. El ajuta la îmbunătătirea cunoștințelor de gramatică, vocabular sau cultură a limbii folosite în proiect.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu