marți, 14 martie 2017

Feedback Gradinita Dumbrava Minunata, Rm. Valcea

Ispir Iuliana-Florentina - educatoarea grupei
Activitatile desfasurate in cadrul proiectului vin in spijinul socializarii copilului la aceasta varsta. Lucrul impreuna cu parintele il intareste emotional si astfel reuseste sa comunice mai usor cu cei din jur: adulti si copii, altii decat cei din mediul apropiat. De asemenea le dezvolta simtul estetic si creativ. Ii invata obiceiuri si traditii strabune, care in ultimul timp incep sa fie uitate. Activitatile pot fi cu usurinta integrate in curriculum in cadrul proiectului "Obiceiuri si traditii". Traditiile romanesti sunt astfel transmise dincolo de granitele tarii: simplu si contribuie la promovarea: gradinitei, a scoliii, a tarii.

Vad Alexandra-Anamaria - educatoarea grupei
Consider ca aceste activitati contribuie la imbunatatirea raporturilor sociale ale copiilor, spargand barierele dintre universul familiei si cel al gradinitei, dand astfel nastere unor punti de colaborare ce stimuleaza creativ si activ potentialul copiilor de adaptare si dezvoltare in cadrul procesului educativ. Aceste activitati comune, prin prisma entuziasmului cu care sunt intampinate de catre copii, pun in relief nevoia acestora de a solidifica relatia copil-parinte-educatoare, reprezentand totodata ocazii inedite pentru imbunatatirea abilitatilor de comunicare, colaborare si luare de decizii in comun. De asemenea, pot fi vazute ca oportunitati de anulare a unor tensiuni emotionale pe care unii copii le traiesc la intrarea in gradinita, prin "ruperea" de propriul camin. Am observat de-a lungul timpului ca pe langa aspectele pozitive care se rasfrang asupra copiilor din punct de vedere educativ, acest tip de activitati influenteaza considerabil calitatea relatiilor copiilor cu adultii, prin afirmarea ca indivizi in fata multimii care ii sustin si ii incurajeaza sa isi celebreze unicitatea.

Tanase Elena-Cristina - Mama prescolarului Tanase Vlad
Activitatile desfasurate in cadrul proiectului vin sa intareasca legatura existenta intre noi si copii nostri, astfel incat relatia dintre parinte si copil este sanatoasa, puternica traducandu-se astfel printr-un copil calm, stapan pe sine, cooperant si prietenos cu cei din jur (colegi, doamele educatoare). Activitatile desfasurate le descopera simtul decorativ si estetic , un simt care la varsta lor incepe incet sa se formeze. 
 


Tabirca Oana - Mama prescolarei Tabirca Sofia
Activitatile desfasurate ajuta la:
- dezvoltarea concentrarii si atentiei la copii (il ajuta pe copil in timp sa devina o persoana rabdatoare sa reuseasca sa-si pastreze concentrata atentia la sarcinile de lucru);
-dezvolta procesele cognitive si intelectuale ale copilului prin stimularea imaginatiei si creativitatii;
-dezvolta abilitatile motorii si de indemanare;
-dezvolta vocabularul si imbogateste cultura generala (copiii afla informatii noi, discuta despre ceea ce fac).
- si nu in ultimul rand copilul este incurajat sa se exprime.
De aceea consider ca activitatile de acest fel, desfasurate la clasa, sunt foarte importante si isi lasa amprenta in dezvoltarea armonioasa a personalitatii copilului.







Claudia Girla – mama prescolarului Vlad Girla
Sunt foarte mandra de activitatile pe care le desfasurati cu piticii nostri. Invata foarte multe lucruri frumoase, educative si totodata practice pentrut ei, capabile sa isi dezvolte simturile si de a cunoaste cat mai mult ceea se intampla in jurul lor. De dumneavostra doamnele educatoare, am numai cuvinte de lauda si de foarte mult respect, deoarece aveti foarte mare grija de piticii nostri si ii invatati numai lucruri frumoase, chiar daca mai fac ei prostioare. Felicitari si mult succes in continuare.

Terebent Ligia: părinte Croitoru Stefan Cosmin. Grădinița Dumbrava Minunata, Rm. Vâlcea. Activitățile desfăsurate în cadrul proiectului este adecvate vârstei copiilor preșcolari si facilitează progresul scolar-profesional al acestora. Activitățile sunt atractive usor de realizat punând accentul pe munca in echipa, intelegere si colaborare intre adult-copil. Proiectul valorizeaza talentele si calitățile copilului, oferă oportunități pentru alte proiecte si parteneriate si contribuie la consolidarea calitătii si dimensiunii europene în educație.

Daniela Niculaescu - Mama prescolarului David Niculaescu.
Activitatile desfasurate in parteneriat, impreuna cu parintii sunt modalitati propice pentru atingerea unor obiective comune in ceea ce priveste educatia prescolarilor, la aceasta adaugandu-se placerea de a fi alaturi de colegi. Activitatea se desfasoara intr-o atmosfera relaxata, avand, pe langa valoarea social-educativa si un efect reconfortant. Parintii si educatoarele pot face echipa, isi acorda incredere, se sprijina reciproc, comunica si cel care va avea de castigat va fi copilul. Copilul se apropie mai mult de grup, invata sa interactioneze, sa coopereze, sa imparta obiecte, sa impartaseasca experiente. Avandu-l alaturi pe parinte se simte mai puternic si in siguranta. Noi va multumim ca facem parte dintr-o grupa minunata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu